Wednesday, March 9, 2011

Doa 4 BF Mama

Doa2 yg patut diamalkan oleh BF mommies...

1. --> “Ya ALLAH… Permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan…AMIN…”

Rajin2 kan lah diri membaca doa2 nie yer..
Utk para mama yg BF anak, InsyaAllah berkesan…
Just bear in your mind…. X kira la banyak mane pon effort kite buat untuk banyakkan susu badan…
"REZEKI SEMUANYA DATANG DARI ALLAH SWT…"

2. --> Baca surah al-Hujurat & al-Kautsar sejak dari mengandung hingga selepas melahirkan anak. Ini antara amalan2 yg bagus untuk mommies yg BF anak… Sambil2 tu niat kat dlm hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kita, anak kita & banyakkan susu kita…Baca dan cuba fahami ertinya... Lagi bagus.

3. --> Amalkanlah membaca surah al-Baqarah ayat 60.
Sambil baca ayat tue letakkan tangan pada breast, and doa dalam hati minta Allah murahkan rezeki anak kita & supaya kita mampu provide susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 thn…

Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman:
“Pukullah batu itu dengan tongkatmu”, (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing.
(Dan Kami berfirman): “Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi”.

4. Amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari.
Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh.
Boleh juga bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum.
Yakinlah… InsyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kite istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas….

3 comments:

  1. info yang sangat bermakna.. thnks for sharing..

    salam perkenalan..

    ReplyDelete
  2. Saya saja blogwalking. Terima kasih krn sudi berkongsi. Sgt bermanfaat. Saya suka ayat ni "REZEKI SEMUANYA DATANG DARI ALLAH SWT…". Mendalam maksud dia.

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Feel Free To Leave Your Comment Lor....